Respect Aanvoerdersband Actie levert €6.000,- op!

Afgelopen zondag vond, na afloop van de wedstrijd PEC Zwolle – Feyenoord, de bekendmaking van de opbrengst van de Respect Aanvoerdersband Actie plaats in het IJsseldelta stadion. Op uitnodiging van PEC Zwolle United waren de StichtingTegenZinloosGeweld en Slotwear getuige van een historische voetbalmiddag in Zwolle. Namens de StichtingTegenZinloosGeweld was oprichter Bart Wisbrun aanwezig. Slotwear werd voor- en tijdens de wedstrijd vertegenwoordigd door Jakko Slot, omdat broer en compagnon Arne deze middag een klus op het veld te klaren had. Na afloop voegde Arne zich bij het tweetal en werd een cheque t.w.v. €6.000,- aangeboden aan de Stichting Moed.

Dankbaar voor massale steun
De gebroeders Slot moesten helaas Marcel Grob van Care Dienstengroep verontschuldigen voor zijn afwezigheid. Toch willen de beide broers benadrukken dat dankzij de vrijwillige donatie van Care Dienstengroep, het uiteindelijke topbedrag van €6.000,- bereikt is. Daarnaast beseffen alle partijen dat ze veel dank verschuldigd zijn aan de mensen die massaal de Respect Aanvoerdersband besteld hebben. 

Zonder Respect geen voetbal
Enige tijd geleden startte de KNVB de Landelijke Campagne: Zonder Respect Geen Voetbal. Een actie die, door de KNVB, ondersteunt wordt met de zichtbaarheid van Respect Aanvoerdersbanden in het betaald voetbal. De eigenaren Arne en Jakko Slot van de firma Slotwear kwamen echter al snel tot de conclusie dat het thema Zonder Respect Geen Voetbal, niet enkel een issue is voor het betaal voetbal. Om het initiatief van de KNVB te steunen en om  ook op de amateur velden aandacht voor de problematiek rondom geweld te vragen, besloten zij om een speciale Respect Aanvoerdersband te faciliteren voor amateur voetballers in heel Nederland. 

Actie loopt door
Op de website
www.uniekeaanvoerdersband.nl
konden en kunnen voetballers uit heel Nederland een Respect Aanvoerdersband bestellen tegen een aantrekkelijk tarief van €10,- De opbrengst van de verkoop van deze Respect Aanvoerdersbanden wordt door Slotwear geheel afgestaan aan de StichtingTegenZinloosGeweld. De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld stimuleert en ondersteunt met haar visie Moed initiatieven voor verbetering van de woon-,werk en leefomgeving en streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld.  

Bestel alsnog
Beide partijen hebben besloten de actie het komende jaar door te zetten. Hierdoor is het ook nu nog mogelijk om als amateur sporter in actie te komen en een Respect Aanvoerdersband te bestellen. Mocht je interesse hebben, mail gerust naar
info@slotwear.nl

Trots
Met bijzonder trots kijken de StichtingTegenZinloosGeweld en Slotwear terug op een geslaagde eerste gezamenlijke actie. Daarnaast zien beide partijen met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. Een toekomst waarin o.a. een speciale TegenZinloosGeweld aanvoerdersband op de markt gebracht wordt. Voor informatie over dit project, kijkt u op 
http://www.uniekeaanvoerdersband.nl/aanvoerdersband-tegen-zinloos-geweld/. Zowel de StichtingTegenZinloosGeweld, Slotwear alsook PEC Zwolle kijken terug op een geweldige middag in het IJsseldelta stadion.